Rijles in de rijsimulator

Op  websites van rijscholen zonder rijsimulator, staan vaak hele negatieve uitlatingen over de rijsimulator te lezen, de redenen zijn logisch, want de rijsimulator vervangt gedeeltelijk de rij-instructeur. In dit artikel van het vakblad “rij-instructie” is te lezen dat deze verhalen uit de lucht gegrepen zijn en vooral in eigen belang geschreven zijn.

Bosch Veenstra Rijopleidingen beschikt als een van de weinige rijscholen over een professioneel Rijvaardigheid Training Centrum met een rijsimulator.

De lessen van de rijsimulator omvatten verschillende onderdelen die je tijdens je normale rijopleiding ook tegenkomt. Maar ook een aantal onderdelen die je tijdens je normale lessen waarschijnlijk niet tegen komt: zo kun je bijvoorbeeld rijden met dichte mist en in het donker.

Nieuw is de Grip en Slip les, de naam zegt het eigenlijk al genoeg, met deze les kun je moeilijke omstandigheden oefenen in een veilige omgeving.

Ook kan je al beginnen op onze rijsimulator als je net 16 jaar bent, zodat je al een flinke voorsprong hebt als je met de autorijlessen op de weg begint.

 

Voor wie?

De rijsimulator lessen zijn bedoeld voor iemand die nog geen rijlessen op de openbare weg heeft gehad. Verder kan je met een klein budget al een hele goede basis leggen. Deze lessen raden wij ten zeerste aan voor alle leerlingen die geen ervaring met autorijden hebben.

Ongeveer 7 uur rijles op de rijsimulator kan ter vervanging van rijlessen op de weg met een instructeur dienen. Dit kan al gauw een besparing van € 350,- opleveren op een totale rijopleiding.

Op websites van rijscholen zonder rijsimulator, staan vaak hele negatieve uitlatingen over de rijsimulator te lezen. De redenen waarom zijn logisch, want de rijsimulator vervangt gedeeltelijk de rij-instructeur. In dit artikel van het vakblad “Rij-instructie” is te lezen dat deze verhalen uit de lucht gegrepen zijn en vooral in eigen belang geschreven zijn.

Aan het programma is nu ook een les “gevaarherkenning” toegevoegd, deze les zou een ieder eigenlijk moeten doen.

 

Het effect!

Rijsimulatie heeft een hoog rendement. 8 uur (16 lessen) staat bij de meeste leerlingen gelijk aan 8 uur op openbare weg, en dat tegen veel lagere kosten. Of als er sprake is van een pakket geen kosten. Na afloop van iedere rijles krijgt de leerling een uitgebreide rapportage over de geleverde rijprestatie. De rapportage laat zien hoe de rijprestatie zich verhoudt tot een gemiddelde leerling. Een rapportcijfer per rijtaak geeft de sterke en zwakke punten aan. Aan de hand van deze beoordeling krijgen de leerling en de rijinstructeur een objectief beeld van de rijvaardigheden. Verbeterpunten zijn concreet: je weet waar je aan toe bent.

 

Wat kost het?

De rijlessen op de rijsimulator kosten
 € 15,- voor 30 minuten.
De rijsimulator is gratis bij afname pakket.

Leerlingen die bij Bosch Veenstra middels een pakket hun rijbewijs gaan halen, rijden gratis op onze rijsimulator.

Voor meer informatie kan je naar de site van: www.drivemaster.nl

 

Wanneer?

De lessen op onze DriveMaster kunnen op bijna elk gewenst tijdstip. Maandag t/m vrijdag tussen 9 uur en 16 uur; J. Het is mogelijk om vanaf je 16 e jaar te beginnen met lessen.

 

Waar?

De rijsimulator staat in ons Rijvaardigheidscentrum aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 421a te Hilversum.

Hoe werkt het?

De lessen duren ongeveer 30 minuten, in logische volgorde. Anders dan in de auto kan direct met de les begonnen worden. De lessen op onze DriveMaster zijn bedoeld voor mensen die nog geen rijlessen in de praktijk hebben gehad om zo het beste rendement