Geschiedenis

De rijschool werd begin jaren 50 opgericht door GE Bosch onder de naam “GE BOSCH van de GYSBRECHT”. Een exacte datum hebben we niet, maar uit archieven komt meerdere malen 1953 naar boven. Daarmee is Bosch Veenstra Rijopleidingen misschien wel de oudste rijschool van Nederland, maar in ieder geval van de Regio. De Rijschool groeide tot begin jaren 60 naar 7 auto’s en een paar Motorscooters, een behoorlijk marktaandeel als je bedenkt dat in die tijd iemand met 10 tot 15 uur voldoende ervaring had om aan het verkeer te kunnen deelnemen.

De rijschool groeide door naar 10 auto’s en een vrachtauto. Op 1 mei 1967 schreef schoonzoon Hendrik (Henk) Veenstra zich samen met schoonvader GE Bosch in bij de KVK als VOF, begin jaren 70 veranderde ook de naam in “Bosch & Veenstra”

De rijschool groeide door naar 10 auto’s en een vrachtauto. Op 1 mei 1967 schreef schoonzoon Hendrik (Henk) Veenstra zich samen met schoonvader GE Bosch in bij de KVK als VOF, begin jaren 70 veranderde ook de naam in “Bosch & Veenstra”

De Jaren 90 waren het drukst, mede door hoge aantal 18 jarige, de komst van een vestiging in Almere en het hoge inwoneraantal van 100.000 in Hilversum. Vanessa Veenstra neemt in 1999 de rijschool over van haar vader die zich gaat richten op Antiek. Vanaf nu heet de rijschool “Autorijscholen Bosch Veenstra”

In 2009 heeft Vanessa het plan om te verhuizen naar Frankrijk, waar haar vader destijds ook woonde. Eén van de Instructeurs, Michael Sonderman, neemt vanaf dan de bedrijfsvoering over en verandert de naam in ‘Bosch Veenstra Rijopleidingen”. Dat de term ‘autorijscholen ‘ uit de naam verdwijnt komt omdat Bosch Veenstra ook bromfiets rijopleidingen aan gaat bieden. Dit blijkt een groot succes. In 2010 voegen we daar ook weer Motorrijles aan toe. Anno 2021 rijden we nog steeds met 10 instructeurs en hebben we 2 administratieve medewerkers, wat in deze tijd een goede prestatie is. Bosch Veenstra Rijopleidingen bestaat ongeveer 60 jaar en had door de vroege start in de jaren 50 een grote landelijke rijschool kunnen zijn. Omdat wij de kwaliteit altijd belangrijker vonden dan de commercie zijn we altijd een middelgrote maar vooral stabiele regionale rijschool gebleven.

In 2009 heeft Vanessa het plan om te verhuizen naar Frankrijk, waar haar vader inmiddels ook woont. Eén van de Instructeurs, Michael Sonderman, neemt vanaf dan de bedrijfsvoeringl en verandert de naam in ‘Bosch Veenstra Rijopleidingen”. Dat de term ‘autorijscholen ‘ uit de naam verdwijnt komt omdat Bosch Veenstra ook bromfiets rijopleidingen aan gaat bieden. Dit blijkt een groot succes. In 2010 voegen we daar ook weer Motorrijles aan toe. Anno 2013 rijden we nog steeds met 9 instructeurs en hebben we 2 administratieve medewerkers, wat in deze tijd een goede prestatie is. Bosch Veenstra Rijopleidingen bestaat ongeveer 60 jaar en had door de vroege start in de jaren 50 een grote landelijke rijschool kunnen zijn. Omdat wij de kwaliteit altijd belangrijker vonden dan de commercie zijn we altijd een middelgrote maar vooral stabiele regionale rijschool gebleven